Kip met Groene Kruiden en Kokosmelk uit de Oven (Low FODMAP)

Kip met Groene Kruiden en Kokosmelk uit de Oven (Low FODMAP)

Het maakt niet uit wat voor weer het is, er gaat niets boven een lekker (en makkelijk) stukje kip in een heerlijke frisse saus. Op een mooie dag is dit een prima en kleurrijk “buitengerecht”, en op regenachtige dagen geeft het je toch weer een positief gevoel. Het is een verrassend makkelijk gerecht en het is ook ideaal om aan gasten voor te schotelen. Het ziet er namelijk heerlijk kleurrijk uit en het smaakt ook nog eens erg lekker!

 

Ingrediënten (voor 2 personen)

 • 2 kleine kipfilets
 • 1 eetlepel knoflookolie
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 2 limoenen
 • 1 blikje biologische kokosmelk (270 ml)
 • Verse Koriander
 • Verse Peterselie
 • Bosje lenteui
 • Kleine trostomaatjes (of cherrytomaatjes)
 • Peper en zout
 • Basmatirijst

 

Hoe maak je het?

 Verwarm allereerst de oven op 180 graden. Voeg vervolgens de knoflookolie, olijfolie en kokosmelk (goed schudden voor gebruik!) samen in een kom. Voeg daaraan de rasp van de schil van 1 limoen toe. Pers de limoen vervolgens uit in het schaaltje, zodat daar ook het sap in zit. Doet datzelfde met nog eens het sap van een halve meloen. Voeg vervolgens flink wat peper en zout toe aan het sausje. Als vuistregel kun je in je hoofd doen alsof je hier de 2 kipfilets aan 2 kanten mee moet kruiden en dan nog een beetje extra.

Snijd vervolgens een flinke hand vol ringetjes bosui (alleen het groen!), en ook een flinke hand peterselie en een handje koriander fijn. Nu kunnen we het geheel in de ovenschaal gaan doen. Doe een beetje van de saus onderop de schaal. Leg de kipfilets daar op en bedek de kipfilets met ongeveer de helft van de gesneden kruiden en lente-ui. Giet vervolgens de rest van de saus over de kip heen. Als het goed is, en je kiest voor een niet te grote ovenschaal, liggen de kipjes nu “onder water”. Voeg vervolgens de rest van de kruiden toe bovenop de kip met saus. De kruiden slinken enorm, dus het is niet snel te veel. Verdeel daarna een tomaatje of 12 tot 16 over de schaal. Snijd de nog overgebleven halve limoen in plakjes en verdeel deze ook nog over de schaal. Zet het geheel gedurende 30 minuten op 180 graden in de oven.

Wanneer de wekker voor de kip in de oven nog 20 minuten aangeeft kun je voor 2 personen basmatirijst koken (volgens de verpakking). Na 10 minuten koken moet deze afgegoten worden en met de deksel erop nog 10 minuten laten staan. Daarna alles tegelijkertijd op het bord serveren en je hebt een heerlijk fris gerecht. Smakelijk eten!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *