Zalmtartaar (Low FODMAP)

Zalmtartaar (Low FODMAP)

Het lijkt altijd een hele klus om meerdere gangen te serveren als je bijvoorbeeld gasten krijgt. Maar je kunt ook gewoon 3 gangen op tafel toveren door alles simpel te houden, zoals met een super simpele zalmtartaar. De smaak van dit gerecht is met name afhankelijk van de kwaliteit van de verse zalm die je ervoor gebruikt.  Kun je geen goede verse zalm vinden? Dan kun je eventueel ook gerookte zalm gebruiken. Dit is wel iets minder lekker en (een stuk) duurder. Maar met allebei creëer je een simpel en fris voorgerecht met maar een paar ingrediënten, en je hoeft er ook nog eens weinig voor te doen. Wat wil je nog meer!

 

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 150 gram verse Zalmfilet (of gerookte zalm)
  • 1 limoen
  • Verse koriander
  • Bos Lente-ui
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

 

Hoe maak je het?

Snijd en hak de zalmfilet in kleine blokjes, en doe deze in een schaal. Pak vervolgen een bos lente-ui en snijd van het groen 4 tot 5 keer een klein ringetje van de gehele bos. Een klein handje vol ringetjes zou het moeten zijn. Snijd deze ringetjes vervolgens in zeer kleine stukjes en voeg ze toe aan de schaal waar de zalm in zit. Daarna pluk je van 3 tot 4 takjes verse koriander de blaadjes, en deze snijd je even fijn als de lente-ui. Doe dit bij de zalm en de lente-ui.

Voeg vervolgens 1 theelepel olijfolie toe. Meng het geheel vervolgens door elkaar en voeg wat peper en zout toe. Even proeven of het goed is, er kan altijd nog iets toe worden gevoegd naar wens. Daarna kun je de tartaar in de koelkast zetten tot het serveren. Net voordat je het wilt gaan serveren voeg je de sap van ongeveer een halve limoen toe. Doe dit niet bij de voorbereiding, anders wordt de zalm grauw van kleur en dat is zonde. Na het toevoegen van de limoensap roer je het geheel door elkaar en kun je het gerecht serveren. Eet smakelijk.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *