Cocktailsalade met gerookte kip (Low FODMAP)

Cocktailsalade met gerookte kip (Low FODMAP)

Zelf cocktailhapjes maken voor als er mensen komen is altijd leuker dan een schaal chips en borrelnootjes op tafel zetten. En natuurlijk veel gezonder én veel lekkerder. Dit makkelijk te maken hapje doet het altijd goed bij de cocktail, maar is ook een prima salade of amuse.

 

Ingrediënten (voor 10 cocktailhapjes, of voor 2 personen salade)

  • 150 gram gerookte kipfilet
  • 8 tot 10 cherrytomaatjes
  • Lenteui: een goede handvol ringetjes van het groene deel.
  • 75 tot 100 gram ijsbergsla
  • ¾ theelepel mild paprikapoeder
  • 1 eetlepel mayonaise
  • Zout
  • Peper
  • (eventueel:) een klein beetje citroensap

 

Hoe maak je het?

Snijd de kipfilet in kleine blokjes van ongeveer 1 tot 2 cm. Probeer ongeveer hetzelfde te doen met de tomaatjes. Dit mogen overigens ook plakjes zijn (maar dan wel even de tomaatjes door midden snijden). Van de lenteui snijden we zeer dunne ringetjes. Hoe dunner hoe beter. Ook de ijsbergsla moet erg klein gesneden zijn. De voorverpakte gesneden zakken in de supermarkt zijn bijvoorbeeld (veel) te grof.

Doe alles wat je gesneden hebt bij elkaar in een kom of schaal. Voeg het paprikapoeder en de mayonaise toe. Voeg er wat versgemalen peper en een klein snufje zout aan toe. Roer het geheel daarna goed door, zodat alles mooi verdeeld is. Even proeven of er nog meer peper of zout bij moet en dit supersimpele hapje is al klaar. Als je hem wat zuurder wilt hebben kun je nog wat druppels citroensap toevoegen, maar dat is niet noodzakelijk.

Het leukste is om de cocktailsalade te verdelen over kleine amuseschaaltjes, zoals ik op de foto heb gedaan. Je kunt het gerecht overigens ook gewoon als frisse salade eten in de middag. In dat geval zou ik wel adviseren om er iets meer (ijsberg)sla in te doen. Eet smakelijk 🙂Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *