Glutenvrije Pannenkoeken met Camembert en Tomatensalade

Glutenvrije Pannenkoeken met Camembert en Tomatensalade

Dit gerecht is alles. Niet in de zin dat het het beste gerecht ter wereld is (hoewel het wel erg lekker is), maar omdat je het voor bijna alle gangen kunt gebruiken. Dat geldt natuurlijk al snel voor pannenkoeken; maar meestal zijn pannenkoeken voor bepaalde momenten van de dag te hartig/zwaar. Zo niet deze variant. Het is prima te gebruiken als compleet diner, maar ook als voorgerecht. Het past daarnaast ook prima bij de lunch of zelfs bij het ontbijt. De reden dat dit allemaal kan is door het frisse evenwicht tussen de pannenkoeken en de salade. Behoorlijk veelzijdig en behoorlijk lekker dus!

Ik heb mij voor dit recept gebaseerd op een recept uit de Allerhande.

 

Ingrediënten (voor 6 pannenkoeken / 2 personen)

  • Glutenvrije pannenkoekenmix (250 gram/ voor 2 personen)
  • 3 eieren
  • 500 ml rijstdrank/rijstmelk
  • 1 hele camembert (kaas)*
  • Bosje bieslook
  • Veldsla
  • 2 middelgrote tomaten
  • Lente-ui

*Camembert is FODMAP-arm, omdat het weinig lactose bevat. Het is echter niet lactosevrij. 

Hoe maak je het?

Eerst maken we de salade voor bij de pannenkoeken. Die kan maar klaar zijn: Was de 2 tomaten en snijd ze in kleine partjes. Doe ze in een schaal en voeg er 2 handen veldsla aan toe. Voeg hier ook nog een klein handjevol dunne ringetjes van het groen van de lente-ui aan toe. Verder wordt er niks toegevoegd. Er staan bij de sla en lente-ui geen exacte hoeveelheden vermeld, omdat het eigenlijk niet zo heel veel uitmaakt. Het gaat erom dat je iets fris hebt voor bij de pannenkoeken. Meng de salade nog even kort door elkaar en laat even afkoelen in de koelkast.

Maak vervolgens het pannenkoekenbeslag volgens de verpakking van de mix. Gebruik hiervoor de eieren en de rijstdrank. Bak van het beslag in een kleine koekenpan de pannenkoeken. Doe dat als volgt: Zorg dat de pan warm wordt. Doe een klein beetje olie in de pan zodat je dat in de gaten kunt houden. Doe daarna een dun laagje beslag in de pan. De pan moet niet zo warm zijn dat het beslag gaat bruisen. Bak de pannenkoek aan 1 kant tot het deeg aan de bovenkant gestold is. Draai de pannenkoek dan om en bak hem aan de andere kant nog even kort aan. Daarna kun je hem apart leggen. Bak op deze manier zoveel pannenkoeken als je per keer in je oven kwijt kunt.

Zorg dat de oven is voorverwarmd op 150 graden. Snijd de camembert in plakjes en leg deze in het midden van de pannenkoek. Een drietal plakjes is voldoende voor 1 pannenkoek. Vouw vervolgens de randje van de pannenkoek samen en druk ze aan in de camembert. Op deze manier krijg je een soort “pakketje” Doe dit zo voor alle pannenkoeken. Leg ze op een bakplaat (het liefst op bakpapier) en zet ze 5 minuten in de oven. Haal ze na deze 5 minuten uit de oven, en serveer ze samen met de salade op een bord. Bestrooi het geheel rijkelijk met dungesneden bieslook, en smullen maar!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *