Remouladesaus (Low FODMAP)

Remouladesaus (Low FODMAP)

Remouladesaus is een echte klassieker. Het doet mij altijd terugdenken aan mijn kindertijd. Als we bij “de viskraam” kwamen dan kreeg ik van mijn ouders soms een stukje lekkerbek, met remouladesaus. Sindsdien heb ik de saus eigenlijk nooit veel meer gegeten, en dat is echt zonde. Deze saus is namelijk echt ultiem bij vis(gerechten) of gewoon bij frietjes.

 

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 4 eetlepels romige mayonaise
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 middelgrote augurken
  • 1 grote eetlepel fijngehakte Bieslook
  • 1 theelepel mosterd
  • Peper en zout

 

Hoe maak je het?

Snijd de augurken in (zeer) kleine blokjes/snippertjes. Doe vervolgens hetzelfde met de kappertjes en doe deze bij de augurk in een schaaltje. Hak vervolgens de bieslook fijn, en gebruik zoveel dat je uiteindelijk uitkomt op een goed gevulde eetlepel vol gehakte bieslook. Doe dit samen met de mosterd en de mayonaise in de schaal. Roer het geheel goed door elkaar. Breng het daarna met wat peper en zout op smaak en de saus is al klaar. Je kunt de saus een aantal dagen afgedekt in de koelkast bewaren. Eet smakelijk 🙂1 thought on “Remouladesaus (Low FODMAP)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *