Gekruide Biefstukreepjes met Aardappel-wortelschotel (Low FODMAP)

Gekruide Biefstukreepjes met Aardappel-wortelschotel (Low FODMAP)

Een simpel Aardappel-Groente-Vlees gerecht, maar toch net iets anders dan normaal. Het is misschien geen heel bijzonder gerecht, maar wel eentje die altijd kan en altijd lekker is.

 

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 2 biefstukken
  • 1 eetlepel knoflookolie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2,5 eetlepels provencaalse kruiden
  • Peper en zout
  • Halve bos wortelen
  • Voor 2 personen kruimige aardappelen
  • Lactosevrije bakboter
  • Lente-ui, groene deel

 

Hoe maak je het?

Eerst moet de biefstuk gaan marineren. Roer de knoflookolie, rode wijnazijn, olijfolie en provencaalse kruiden in een schaaltje door elkaar. Snijd de biefstukken in niet te kleine reepjes en roer deze door de marinade heen. Laat dit vervolgens minimaal 30 minuten marineren. Tijdens het marineren kun je mooi de rest van het gerecht alvast voorbereiden:

Snijd kleine blokjes van de aardappelen en was ze vervolgens schoon. Kook ze vervolgens 5 minuten in kokend water, zet het vuur uit en giet ze daarna af. Laat ze in de pan staan zonder deksel om af te stomen. Mocht je écht geen tijd hebben om zelf aardappelen te schillen/snijden en voor te bakken, dan kun je ook voorgebakken aardappeltjes uit de winkel kopen, maar dat komt de smaak natuurlijk niet ten goede.

Rasp de wortels en snijd ze in kleine blokjes, iets kleiner dan de aardappels. Was ze met koud water en kook ze vervolgens 3 minuten in kokend water. Als de 3 minuten voorbij zijn kunnen ze af worden gegoten en vervolgens meermalen met koud water af wordt geblust. Anders koken ze door en worden ze te zacht. Giet uiteindelijk het water af en zet de wortels aan de kant. Zorg tenslotte dat je ook een handje vol met groen van de lente-ui in ringetjes gesneden hebt.

De voorbereiding is nu klaar, dus het koken kan beginnen. Doe een laagje lactosevrije boter in een grote koekenpan, en bak daarin de aardappelblokjes op middelhoog vuur, ongeveer 15 minuten. Zorg ervoor dat je regelmatig roert of schudt, want anders bakken ze aan. Mochten de aardappelen te droog worden dan kun je wat boter toevoegen. Zorg dat je nooit te veel boter toevoegt want dan worden de aardappels niet zo leker. Wanneer er nog 2 van de 15 “bakminuten” op de klok staan bak je in een andere koekpan op hoog vuur de biefstukreepjes rondom aan. Je hoeft hier niks aan toe te voegen, er zit genoeg olie in de marinade.  Gooi  tegelijkertijd de wortels bij de gebakken aardappels en meng dit goed door elkaar. Gooi 1 minuut voor tijd de uiringetjes bij de aarappels en wortels en meng dit ook goed elkaar. Vervolgens goed kruiden met zout. Vergeet ook niet om de biefstukreepjes nog met peper en zout te bestrooien voordat je ze opdient.

Eet smakelijk!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *