Broodje Oude Kaas met Mosterdmayonaise (Low FODMAP)

Broodje Oude Kaas met Mosterdmayonaise (Low FODMAP)

Een simpele lunch lijkt vaak al een uitdaging om te maken als je het FODMAP dieet volgt. Gelukkig hoeft het niet veel tijd te kosten om een lekker broodje voor bij de lunch te maken. Met een paar simpele ingrediënten kun je al iets speciaals maken van die “gewone” boterham met kaas.

 

Ingrediënten (voor 1 tot 2 broodjes)

  • Oude Kaas
  • Sla (bijvoorbeeld velsla of rucola)
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 flinke theelepel grove mosterd
  • Brood of broodjes (Low FODMAP)

Oude Kaas bevat bijna geen lactose, en is daarom FODMAP-arm. Zorg ervoor dat je voor het brood(je) een broodsoort gebruikt die je kunt verdragen. Voor sommige mensen zal dit (desem)spelt zijn, maar sommige mensen kunnen alleen glutenvrij brood verdragen.

 

Hoe maak je het?

Bak het brood(je) af indien nodig. Meng vervolgens de mayonaise met de mosterd. Daarna even proeven of er nog meer mosterd of juist meer mayonaise bij moet, dit is puur naar eigen smaak. Smeer het mengsel daarna als een dikke laag over het brood. Leg daar een laagje sla overheen. Daar bovenop leg je dan de oude kaas, in plakjes. Als je wilt kun je daar nog wat sla bovenop leggen. En klaar is kees! Zo simpel kan het zijn, en ook nog lekker. Eet smakelijk!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *