Cornflakes met vers fruit (Low FODMAP)

Cornflakes met vers fruit (Low FODMAP)

Voor een snel ontbijt pakken de meeste mensen direct naar de ontbijtgranen. Helaas zijn ontbijtgranen en het FODMAP-dieet een bijna dodelijke combi. Bijna, want er zijn gelukkig wat uitzonderingen. Glutenvrije cornflakes zijn in vrijwel alle supermarkten te vinden en combineren perfect met wat (FODMAP-arm) fruit! En je hoeft aan deze supersnelle combinatie bijna geen tijd te besteden, kun je ’s ochtends weer wat langer blijven liggen ;-).

 

Ingrediënten

  • Glutenvrije (!) cornflakes
  • Bosbessen
  • Frambozen
  • Rijstdrank

 

Hoe maak je het?

Voor mij persoonlijk gaat er bijna geen dag voorbij dat ik geen glutenvrije cornflakes eet. Dat kan zowel als ontbijt zijn, of bijvoorbeeld als toetje zijn na het avondeten. Het is simpel en superlekker. De glutenvrije cornflakes zijn in veel Nederlandse supermarkten te koop tegenwoordig. Let wel op dat ze meestal niet naast de reguliere cornflakes in de schappen staan. De reguliere cornflakes bevatten overigens ook niet veel FODMaP’s, dus je zou kunnen proberen of je daar mogelijk tegen kunt, scheelt weer wat geld 🙂

Hoe dan ook: Gooi zoveel cornflakes in een schaaltje als waar je zin in hebt. Voeg vervolgens wat bosbessen en frambozen toe. Je kunt er ook voor kiezen om maar 1 van de 2 soorten te doen. Het maakt niet erg veel uit of je vers fruit of ingevroren fruit gebruikt. Allebei is lekker, maar ingevroren fruit moet wel vrij lang ontdooien.

Giet daarna het schaaltje vol met ijskoude Rijstdrank en eten maar! Ik gebruik eigenlijk altijd de Rijstdrank van Rice Dream. Die is lekkerder dan de huismerken en geeft het geheel een zachte smaak. Bovendien heb je een variant waaraan Calcium is toegevoegd. Dat is handig want Calcium eten kan een uitdaging zijn met het FODMaP-dieet. Wil je een nóg simpeler ontbijt. Laat dan het fruit weg en het smaakt nog steeds fantastisch! Dat komt doordat de rijstdrank een bepaalde heerlijke zoetigheid geeft aan de cornflakes.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *