Romige Zalmpasta (Low FODMAP)

Romige Zalmpasta (Low FODMAP)

Pasta doet het altijd goed en is makkelijk om te maken. Met deze FODMAP-arme pasta is dat niet anders. Je kunt deze prima aan je gasten voorzetten zonder dat ze weten dat het geen gluten én lactose bevat. Deze pasta is heerlijk fris en romig tegelijk!

 

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 200 tot 250 gram zalmfilet
  • Lente-ui: Groene gedeelte
  • 14 cherrytomaatjes
  • 75 gram Rucola
  • 175 tot 200 gram glutenvrije maïspasta (liefst Fussili of Penne)
  • 200 ml Rijst-kookroom (Rice Dream of Alpro)
  • 1 eetlepel knoflookolie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout

 

Hoe maak je het?

Om te beginnen

We gaan eerst alles voorbereiden. Op die manier gaat het koken straks simpel en hoef je alleen nog maar ingrediënten bij elkaar in de pan te doen; Kruid allereerst de zalmfilet(s) met peper en een beetje zout. Bak de zalm in een pan aan beide kanten 2 tot 3 minuten (dus totaal 4 tot 6 minuten). Haal de zalm uit de pan en leg deze op een bord. Mocht de huid er nog aan zitten, dan moet deze na het bakken verwijderd worden.  Leg de zalm na het bakken aan de kant op een bord. Snijd het groene deel van de Lente-ui in ringen. Het is voldoende om ongeveer een kwart van het groen van een bos in ringen te snijden. Voeg dit toe aan een wokpan. Voeg hieraan de olijfolie en de knoflookolie toe, maar zet de pan nog niet aan! Snijd de tomaten in kwarten, en leg deze even apart.

En dan het koken

Voeg aan een kookpan de glutenvrije pasta toe met ruim water en breng dit aan de kook. Kook de pasta voor dit gerecht altijd 1 tot 2 minuten korter dan op de verpakking staat aangegeven, je komt er straks wel achter waarom. Laten we er voor nu vanuit gaan dat de pasta hierdoor 9 minuten zal moeten koken. Wanneer de pasta aan de kook is moet het vuur worden teruggedraaid en daarna gaan de 9 minuten in.

Wanneer er van de 9 minuten op de kookwekker nog 6 over zijn, is het tijd om de wokpan met de uitjes en olie aan te zetten. Laat de uitjes op middelhoog vuur 2 minuutjes aanfruiten. Draai het vuur iets omhoog en voeg vervolgens de gesneden tomaatjes toe en bak deze 1 minuut mee. Stort vervolgens de rucola in de pan en bak dit ook 1 minuut mee. Binnen 1 minuut is het helemaal geslonken. Doe daarna de zalm in de pan en druk deze in wat stukken (niet te klein!). Met nog 1 tot 2 minuten op de klok voeg je de Rijst-kookroom toe en roer je het geheel goed door. Breng het geheel op smaak met peper en flink wat zout.

Als het goed is, is de pasta inmiddels klaar met koken. Giet de pasta af en doe deze in de wokpan bij het zalm-groentemengsel. Even goed roeren en natuurlijk nog even proeven. Als hij wat te flauw is kun je altijd nog zout toevoegen. Als je tevreden bent kan hij op worden gediend. Heerlijk fris en romig, en helemaal niet moeilijk. Eet smakelijk!

 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *