Vervangers in het FODMAP dieet

Als je voor het eerst kennis maakt met het FODMAP-dieet lijkt het alsof de culinaire wereld voorgoed achter je blijft. Voortaan mag je alleen nog maar een bordje smaakloze droge aardappels zonder saus en een karig stukje vlees. Althans, zo lijkt het aan het begin. Niets is echter minder waar. Met wat inventiviteit en/of door simpelweg ingrediënten die je niet meer mag te vervangen door ingrediënten die je wel mag, kun je alsnog heerlijk koken.

In het “Vervangers” gedeelte van mijn blog besteed ik aandacht aan belangrijke producten of productgroepen die vanuit het FODMAP-dieet niet meer zijn toegestaan. Hierbij valt te denken aan ui, diverse groentes, knoflook, tarwe, melkproducten en dergelijke. Ik zal de meest praktische alternatieven aandragen voor dergelijke producten en aangeven hoe je desnoods zonder deze producten kunt werken als het echt nodig is. Het vervangen van de meeste producten van de “rode lijst” in het FODMAP-dieet is namelijk eigenlijk veel makkelijker dan je denkt. Je moet het alleen even weten en de knop omzetten. Houd het Vervangers-gedeelte dus goed in de gaten voor deze handige tips.

Mochten er verzoekjes zijn om een artikel te schrijven over specifieke product(groepen) of heb je vragen over hoe je bepaalde producten moet vervangen in een specifiek recept. Stuur me dan even een bericht via de knop “Contact” bovenaan de site.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *